Küçük Banyonuzu Nasıl Daha Verimli Kullanabilirsiniz?

20 dekorasyon fikrimiz ile küçük banyolarınızda hem verimli alanlar yaratabileceksiniz hem de banyolarınızı olduğundan daha büyük gösterebileceksiniz.


1- Açık renkler, parlak malzemeler tercih edin.

Küçük odaların büyük algılanması için gereken ilk kural, dekorasyonunda açık renk kullanmaktır. Küçük banyonuzun dekorasyonu için de önerimiz aynı: banyo dizaynınızda fayans tercihlerinizde açık ve parlak renkler tercih ederek banyonuzun olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.


2- Küçük bir lavabo tercih edin.


Eğer evinizin banyosu küçükse büyük hacimlerle öldürmekten kaçının. Tercih edeceğiniz küçük bir lavabo ile alanınızı verimli biçimde değerlendirin, hareketinize ve diğer eşyalarınıza alan bırakın. Diğer yandan ise, küçük bir lavabo tercih etmek banyonuzda bir ölçek hilesi yaratacak, banyonuz gözünüze olduğundan daha büyük görünecektir.

3- Sürgülü kapı kullanın.


Kapıların açılırken taradığı alan kullanılamayan, yani verimsiz alanlardır. Yerleşmekte zorluk çektiğiniz bir banyonuz varsa, sürgülü bir banyo kapısı tercih ederek kalan alanı banyonuzda kullanılabilir, verimli bir alana dönüştürebilirsiniz.

4- Yuvarlak hatlı mobilyalara yer açın.


Köşelerde de durum benzerdir. Banyo dizaynınızdaki eşyaların köşeleri alanınızı doldurur ama pek kolay kullanılmaz. Köşelerden vazgeçip yuvarlak hatların vurgulandığı dekorasyon ögelerinde bu verimsiz alanlar vazgeçmiş, içerideki hareketinize daha çok yer bırakmış olursunuz.

5- Küçük boyutlu fayanslarla gözleri yanıltın.


Sırada küçük banyonuzda ölçek hilesi yaratmanın bir diğer yolu var. Banyoların ölçülerini algılamamızda oldukça etkili olan fayansınızı küçük boyutlarda tercih ederek banyonuzu olduğundan büyük algılamanız mümkün. Ayrıca banyo fayans modelleri ile yatay hatları vurguladığınızda, bu etkiyi artırmış olursunuz. Küçük dikdörtgenler fayans modelleriyle banyonuzun duvarlarında yaratacağınız yatay çizgiler küçük banyonuzu geniş algılamanıza yardımcı olacaktır.

6- Etraftaki kalabalıkları kaldırın.


Banyolarda düzenli kullandığımız, hep elimizin altında olsun istediğimiz ürünler banyonuzda kalabalık ediyor, iç mekanını darlaştırıyor olabilir. Bu tarz ıvır zıvırları göz önünde bulunmayacak biçimde kapalı depolama alanlarına yerleştirmeniz banyonuzda ferah bir atmosfer oluşturacaktır. Her zaman ortada durması gereken sabun, şampuan gibi ürünleri ise aynı tarzda şişelere koymayı deneyin.

7- Dikey hacmi kullanın.


Banyolarınızın yatayda boyutları küçük olsa bile dikeyde kullanım için büyük potansiyeller taşır. Duvarlarınızı banyonuzun atmosferini zenginleştirmek için kullanmalısınız. Dar alanınızda duvarları ister çok sevdiğiniz eserleri sergilemek için galeri haline getirin, isterseniz de raflar yerleştirin dolap olarak değerlendirin. Duvarlarınızla ilgili yaratıcı olmanın tam sırası!


8- İyi bir aydınlatma mucizeler yaratır.


Aydınlatma banyo dekorasyonunuzu vezir de edebilir, rezil de! Banyonuza doğal ışık alabiliyorsanız, şanslısınız demektir. Pencerenizden veya tavanınızdan ışığın süzülmesi, giren ışığın banyonuzda kesintiye uğramadan akması banyonuzun atmosferini çokça zenginleştirecektir.

9- Köşeleri değerlendirin.


Banyonuzun köşeleri kullanılmayan verimsiz alanlardır. Bu alanları verimli hale getirmek, kullanıma katmak sizin yaratıcılığınıza kalmış. Köşelere yerleştireceğiniz raflarla bu alanlarınızı depolama olarak kullanabilirsiniz. Veya fotoğraftaki gibi aynanızın yeri yapabilir, duvarınızdaki desenlerle geniş görünmesini kolaylaştırırsınız.


10- Duşakabininizi şeffaflaştırın.


Küçük banyonuzun dizaynında görüşünüzü engelleyecek herhangi bir şeyden kaçınmalısınız. Duşakabin de banyonuzu böler ve zaten küçük olan alanınızı daha da küçültecektir. Duşakabininizi şeffaf tercih ederek, duş alanınızı da banyonuzun devamı olarak görünmesini sağlarsınız.


11- Duvarlarınızda gömülü alanlar yaratın.


Duvarlarınızda oyuklarda, yani nişlerle küçük banyonuz için göze çarpmayan depolama alanları yaratabilirsiniz. Bunlar banyonuzda fazladan alan götürmeyeceği için, engelleyici bir etki yaratmadan size küçük depolama alanları açar. Bu nişlerin içine suya ve neme dayanıklı olacak hasır sepetler yerleştirerek içerideki eşyalarınızı oldukça şık biçimde gizleyebilirsiniz.

WICKER
Hasır Dikdörtgen Sepet


12- Kocaman bir aynaya duvarınızda yer açın.


Aynalar, küçük hacimlerin olduğundan büyük görünmesini sağlarlar. Banyonuzda da bütün duvarınızı kaplayan bir ayna, banyo dekorasyonunuzdaki ışık akışınızı artıracak ve duvarlarınızı daha geniş göstererek size ferah bir banyo sağlayacaktır.

13- Duş perdenizi konumlandırırken iki taraflı düşünün.


Duş perdenizin kullanılmadığı zamanlarda banyonuzu bölmesinden kaçının. Kullanım durumunun dışında hacminiz bölmeyecek kullanım senaryoları yaratmalısınız. Duşunuzun iki tarafına açılan duş perdeleri tercih edebilir veya kullanmadığınızda duş perdeniz küvetinizin arkasında toplanabilir.

14- Havlularınızı duvarınızdaki merdiven taşısın.


Ahşap bir merdiven, küçük banyonuzda düşündüğünüzden fazla işinize yarayabilir. Duvara yaslanmasıyla fazla hacim de kaplamadan birçok havlunuzu taşır.

MONO
Ağaç Dalı
Askı Merdiven


MONO
Ağaç Dalı
Askı Merdiven



15- Desenli bir duvar kağıdı kullanın.


Desenler, oluşturdukları tekrarla alanınızı olduğundan büyük algılamanıza yardımcı olur. İster büyük desenli, ister küçük desenli olsunlar, motiflerin tekrarıyla şık biçimde mekanınızı genişletirler.

16- Döşeme kaplamanızı, banyonuzun farklı bölümlerinde de devam ettirin.


Duşunuzu banyonuzdan ayırdıysanız, zeminde döşemenizin desenini duşunuzun içinde de devam ettirin. Böylelikle alanınızın bütünlüğünü vurgulamış, biraz daha büyük algılanan bir banyoya sahip olmuş olacaksınız.

17- Lavabonuzu duvara yüzer biçimde monte edin.


Lavabonuzun bütün duvarınız boyunca tekrar etmesi gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yüzer biçimde duvara monte edeceğiniz lavabonuzun kenarları sizin kullanımınıza kalacaktır. Bu alanlarda havlularınızı asmak için kullanabilir veya boş bırakarak banyonuzun atmosferini rahatlatabilirsiniz.

18- Soyut çizgiler duvarlarınızda birbirini takip etsin.


Duvarlarınızda birbirini tamamlayan soyut mermer desenli fayans modelleri, hem desenleriyle hem parlaklıklarıyla küçük banyonuzun olduğundan büyük görünmesini sağlayacaktır. Yatayda vurgulu ve doğal duruşlarıyla biricik görünümler yaratacaklardır.

19- Lavabo alanınızı geniş tutmayı deneyin.


Lavabonuzun boyutu sabit olsa da iki yanını genişletmeyi deneyin. Böylelikle iki ayrı lavaboyla alan kaybetmemiş olursunuz. İki kişinin aynı anda kullanacağı alanı yaratır ve bunu hiç hacim kaybetmeden yaparsınız.

20- Havlularınızı lavabonuzun altına asın.


Lavabonuzun altında dolap kullanmıyorsanız bu alanınıza kolaylıkla havlu asma işlevini kazandırabilirsiniz. Hem lavabonuzun altını havlunuzla, hem de gözünüzün önündeki bir eşyanızı daha kaldırmış, küçük banyo dekorasyonunuzda yer açmış olursunuz.

Görsel Kaynakça