Konsept Evler: Ev Bahçesi ve Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Hayalinizdeki bahçeye sahip olmak için aklınızdan farklı fikirler geçiyor ancak tam olarak ne istediğinize karar veremiyor musunuz? Belki havuzlu bir bahçe hayal ediyor, belki de daha fazla yeşilin hakim olduğu bahçe ya da balkon dekorasyonu fikrini yeterli buluyor olabilirsiniz. Küçük ya da büyük alan fark etmeksizin tüm bahçeler için geçerli bazı kuralları göz önünde bulundurarak küçük ancak etkili dokunuşlarla önereceğimiz dekorasyon fikirlerini birleştirebilirsiniz. Genellikle dekorasyonda alanın büyüklüğü, arazi yapısı ve ev dekorasyonu ile kurulan samimi bağlantı hep göz önünde tutulur. İster geniş bir bahçe, isterseniz de küçük bir balkon dekorasyonu; dış mekânlarınızı dekore ederken aklınızın bir köşesinde bulunabilecek önerileri sizin için bir araya getirdik.

 

İşlevsel Bahçeler İçin Altyapıya Önem Verin

Balkon ve bahçe dekorasyonunuz için tercih edilebileceğiniz pek çok tema ve stil arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz. Neyse ki size ilham olabilecek pek çok önerimiz var. Bu kapsamda öncelikle beklentilerinizi değerlendirebilir ve toplam alanı bölümleyerek işe başlayabilirsiniz. Tüm işler bittiğinde alanın neye benzeyeceğini hayâl edebiliyorsanız, işiniz daha kolay olacak demektir. Diğer bir deyişle sadece kafanızı dinleyecek huzurlu bir alan mı istiyorsunuz, yoksa arkadaşlarınız ile parti verip sosyalleşecek bir mekân mı? Ve tabii ki tüm bunlar için bahçenizi yabancı gözlerden koruyacak çit ya da duvara da ihtiyacınız olabileceğini hatırlatmak isteriz.

Geniş bir bahçeye sahipseniz, bölümleme yapmanız daha kolay olur. Belirli alanlar için farklı figürlerde ya da düz renklerde bir taş zemin oluşturabilir, diğer alanları da çakıl taşları ile kaplamayı deneyebilirsiniz. Daha yeşil bir alan hayâl ediyorsanız, çit kenarlarını çim alan olarak bırakabilir, sarmaşıklar ile çitinizi veya duvar bölümlerini sarabilirsiniz. Aynı etkiyi bahçenize açılan geniş balkonlarınızda yaratmak için tercih edeceğiniz ahşap deck zemin son derece sofistike bir görünüm sunar.

Çakıl Taşı Zemin


Yeşil Alan Yaratmak


Fonksiyonel Dış Mekân Mobilyaları Tercih Edin

Hem görünüş hem de fonksiyonellik bakımından önemli olan bir diğer unsurun bahçe mobilyaları olduğunu unutmamalısınız. Geniş ya da küçük bahçe fark etmeksizin, tercih edilecek olan mobilyaların mutlaka sağlam ve konforlu olmalarının yanı sıra hava koşullarına dayanımı yüksek ürünlerden seçilmesi gerekir. Bunun için bulunduğunuz coğrafî bölgeye uygun ahşap, metal, rattan ya da bambu seçimleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca yağışlı aylarda, bu tür mobilyalarınızın üstünü kapatabilmeli ya da depolanabilecek alan sağlamalısınız. Bunların dışında geniş bahçe dekorasyonunda hamak ya da şezlong tercih edebilirken, ev bahçesi ya da küçük bahçelerinizde divan veya sedir kullanarak çok daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.


BALI
Bambu Divan

KLOTZ
Kütük Sehpa

STAMM
Kök Sehpa

MOSS
Hasır Bank

PALM
Rattan Uzanma
Koltuğu

MONO
Ağaç Dalı
Divan


Aydınlatma Ögelerinin Ferahlığını Kullanın

Açık alanlarda sensörlü LED aydınlatmalar ve ahşap mumluk fenerler hemen her dekorasyonda ortama canlılık katan ögelerdir. Ürün yelpazemiz içerisindeki son derece şık ve gösterişli aydınlatmalardan ilham almaya ne dersiniz? Ortama keyif verici ögeler de eklemek isterseniz ve yeterli alanınız varsa, kurduğunuz açık hava sineması ya da hamak, dinginlik merkeziniz haline gelebilir.

Ahşap Mumluk Fener Modeli

Minderlerle Dekore Edilmiş Açık Hava Sineması

Bahçenizin güneş aldığı alanları ve saatleri hesaplamanız, gün boyu gölgeden yararlanmak için ideal olabilir. Ahşap bahçe dekorasyon ürünleri arasında yer alan bambu gölgelik ya da pergole, hem size hem de çiçeklerinize dengeli bir alan sağlar. Akşam vakitlerinde bu alanlara asabileceğiniz ahşap fenerler ya da köy ampulleri, en sevdiğiniz bahçenize romantik bir hava katmanızı da sağlar.

AIRY
Ahşap Mumluk Fener

FRANÇAİS
Minder


Küçük Bahçelerde Şık Aksesuarlar ile Daha Yeşil ve Keyifli Dekorasyon Esintileri

Geniş bir bahçeye sahip olma lüksünüz yoksa, küçük bahçe dekorasyonu için vurgulayıcı fikirlerden yardım alabilirsiniz. Natürellikten hoşlanan biriyseniz doğru fauna ve florayı birleştirebilir, bitkiler ile birlikte yaşayabilecek arı, kelebek gibi türlerin yaşam alanları için minik bir ekosistem hazırlayabilirsiniz. Kimyasal kullanılmadan yetiştirilen çam ağaçları, sarmaşıklar ve ayaklı ahşap saksılar içerisindeki mis kokulu yasemin ve nergisler, çocuklarınıza doğanın ne kadar değerli olduğunu da anlatmak için müthiş bir fırsat olabilir.

Akdeniz tarzı bir bahçe oluşturmak isterseniz, kırmızı toprak ve tuğlaların yer aldığı ilginç bahçe tasarımları fikirleri ve dekorasyon ürünlerinden ilham alabilirsiniz. Bodur bitkileriniz için ürün seçkimiz içerisindeki terracotta veya rustik sürahi vazolardan ya da ahşap heykelciklerden yardım alabilir, hatta kuşların banyo yapabilmesi için taş bir kuş banyosu bile konumlandırabilirsiniz. Hatta yeterli alanınız varsa ateş çukuru ya da odunluk köşesi bile yaratabilirsiniz. Yanına da kitap okurken veya müzik dinlerken uzanabileceğiniz geniş bir salıncağa ne dersiniz?

Bahçeniz ya da balkonunuz için dekoratif ürünler arıyorsanız, sitemizde yer alan geniş ürün ve aksesuar yelpazesine göz atabilir, özenle hazırladığınız bahçe ve balkon dekorasyonunuzda fark yaratabilirsiniz.

Saksı ve Vazo


LINGO
Terracotta Eskitme Vazo

MOND
Rustik Vazo Seti



POMPOM
Beyaz Vazo

TAUBE
Pütürlü Dekoratif Obje




Görsel Kaynakça