Evinizin Odalarına Göre Ayna Kullanım Önerileri

Evinizde içinizi ferahlatacak ayna kulanım tüyolarımızı bu yazımızda derledik. Bir ayna deyip geçmeyin, odalarınızda yarattığı farkı görünce siz de şaşıracaksınız.

 

Aynaların o kadar çok işlevselliği vardır ki, hep bu fonksiyonel katkılarından ötürü evlerde kullandığı düşünülür. Örneğin, aynaya bakmadan evden çıktığınızı düşünemezsiniz! Ya da dar alanlarınızı daha geniş göstermek istediğinizde aklınıza ilk ayna kullanmak gelir. Dekorasyonunuza şık bir dokunuş yapmak istiyorsanız, aynalar imdadınıza yetişir, dikkat çekmek istediğiniz bir köşeyi ufak bir hamleyle vurgularlar.

 

Peki, size evinizin farklı alanlarında birbirinden farklı tarzlarda aynalarla, yukarıda saydığımız katkılardan fazlasını elde edebilirsiniz desek? Odalarınızda aynaları nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili kafa yoruyorsanız, aradığınız ipuçları yazımızın devamında…

 

Salonunuzda Ayna Kullanımı ile Dekorasyonunuzu Vurgulayın!

Sizin boş zamanlarınızda keyif yaptığınız salonunuz, birkaç arkadaşınızın geldiği anda onları ağırladığınız bir mekana dönüşür. Bu yüzden ev dekorasyonlarında en özenilen bölümler salonlardır. Salonunuzun günden güne, andan ana değişen kullanımları düşünüldüğünde, ayna kullanımının salonlarınızda hem işlevsel hem de estetik açıdan birçok getirisi vardır.

Salonunuzda tercihiniz modern çizgili mobilyalar ve sade tasarımlardan yanaysa, dairesel formlarda ayna kullanımları salonunuzun dekorasyonuyla uyumla bütünleşecektir. Daire şeklindeki aynalara genellikle ince bir çerçeve eşlik ettiğinden, ortaya koyulan sadelik, modern dekorasyonunuzu tamamlar. Dekorasyonunuzda dairesel aynalara yer verecekseniz bunu bütün duvarı kaplayacak şekilde tek bir aynayla veya duvarda simetrik yerleşimli çok sayıda aynayla yapabilirsiniz.

 

 

 

RONDJE
Ahşap Yuvarlak Ayna


Dekorasyonunuzda keskin geçişli kullanımlardan kaçınmak istiyorsanız, küçük aynalarla bir kompozisyon oluşturmayı deneyebilirsiniz. Dörtgen, altıgen formdaki aynalar veya herbiri farklı formlardan aynalarla oluşturacağınız bu kompozisyon salonunuzda dikkat çekici bir galeri etkisi yaratmakla kalmaz, dinamik bir hissiyat katar.

 

Sadeliği veya minimalizmi sıkıcı bulanlardansanız veya salonunuzda daha sıcak bir atmosfer peşindeyseniz, rustik görünümlü, ahşap çerçeveli aynalar imdadınıza yetişecektir. Eskitilmiş ahşaplarla çerçevelenen aynaların doğayla bütünleşen dokusu mekanınıza sıcak bir dokunuş yapacaktır.

PELE
Ahşap Boy Aynası


Rustik çerçeveli ayna kullanımlarında, aynanızın biçimiyle ilgili de özgür davranabilirsiniz. Etnik biçimler, mobilyalarınızın hatlarıyla daha iyi uyum sağlıyorsa, ayna tercihinizi etnik biçimlerden yana kullanmalısınız. Hatta eski bir pencerenin veya kapının ahşap çerçevesini dönüştürüp, ayna olarak yeniden kullanıma kazandırdığınızda da oldukça sıcak ve göz doyurucu bir görüntüyü evinize dahil ettiğinizi göreceksiniz.

 

Salonunuzdaki aynayla maksimum parlaklıktaki etkiyi, çerçevelerin de parlak malzemelerle bezeli olduğu ayna modelleriyle yakalayabilirsiniz. Bu tarz aynalar, ışığı birçok yöne yansıtacağından daha aydınlık bir ortam oluştururlar. Çerçevedeki yansımalar ışığı kırıp farklı yönlere dağıtacağından, saçılan ışıklarla iç mekanınızda gökkuşağı etkileri yakalayabilirsiniz.

 

Odanızı geniş göstermek ve gün ışığını yansıtıp çoğaltmak istiyor ancak duvarda ayna kullanma fikrini sıkıcı buluyorsanız, sizin için de bir önerimiz var! Aynaları yatay düzlemlerde, örneğin sehpa tablanızda kullanabilirsiniz. Bu kullanım sayesinde mekanınız daha yüksek tavanlı bir alan hissiyatı yaratır.

 

Yatak Odanızda Boy Aynaları

Yatak odaları veya giyinme odalarında aynalara en sık dolap kapaklarında rastlanır. Güne başlarken ve dışarı çıkmaya hazırlanırken kendinize bir bakmak isterseniz, bu aynalar karşınızdadır. Kapaklarında ayna olan dolaplar, genellikle bir duvar boyunca devamlı biçimde kullanılır. Bu devamlılık da odanızın büyük görünmesini sağlar. Işığa çokça ihtiyacınız olacak bu alanlarda, ışığı kullanmanın en ekonomik yöntemlerinden biri de budur.

Yatak odalarında veya giyinme odalarında boy aynalarına da yer verebilirsiniz. Boy aynaları, istediğiniz bir duvara yaslanarak kullanılabilir ve değişikliğe ihtiyaç duyduğunuzda kolaylıkla taşınabilir; böylelikle son derece esnek bir kullanım sunarlar. Boy aynası tercihinizi yaparken seçeceğiniz ayna çerçevesinin odanızın atmosferine önemli bir dokunuşu olacağını unutmayın.


MAGRO
Ahşap Boy Aynası


Yatak odalarda sıcak ve samimi bir hazırlanma köşesi yaratmak istiyorsanız, rustik aynalarla odanızın dekorasyonunu sıcaklaştırabilirsiniz.

 

Banyoda Aydınlatma ile Aynalar

Evinizde aynaların vazgeçilmez olduğu bir diğer yer ise banyolardır. Bu aynalar genellikle her sabah güne merhaba dediğiniz, gündelik bakımlarınız esnasında size eşlik eden aynalardır. Bu aynalar en çok kişisel bakım anlarında kullanılan aynalar olduğu için aydınlatma sistemleriyle tamamlandığında mükemmel bir ikili olurlar. Aynaların kenarlarında kullanılan LED ışıklar sayesinde, aynaya bakan kişi ışık ışık aydınırken, aynadaki görüntü de netleştirir.

Fonksiyonelliğin yanı sıra estetik bir etki almak için nasıl bir tercih yapabileceğinizi düşünüyorsanız, sıradaki önerimiz tam size göre. Banyo duvarlarınızda tek bir ayna kullanmak yerine birkaç eş boyutlu aynayı yan yana kullanabilirsiniz. Böylelikle dekorasyonunuzda simetrik bir şıklık yakalayabilirsiniz. Böyle bir uygulama yapacaksanız, aynalarınızın lavabolarınız veya banyo dolaplarınızla hizalandığından emin olun.


Banyoda ayna kullanımı için son önerimiz, size biraz sürpriz olacak. Banyonuzun duvarlarında kullanılan seramiklerin arasına birkaç parça ayna katın. Bu ayna parçalarını belirlediğiniz bir bölgede sıklaştırarak toplayın ve fonksiyonel bir ayna elde edin. Bu bölgeden uzaklaştıkça aynaların aralarına seramiklerin girmesine izin verin. Böylelikle aynanız banyo duvarınızda aşamalı olarak bitecek, size de son derece estetik duvarınızı izlemesi kalacak.


Koridorlarda İşlevsel Eleman: Ayna

Dar alanları genişletmede kullanılan aynalar sizce en çok nerede işe yarar? Bizce, antre ve girişlerde. Evinizin antre veya koridorlarındaki aynaların sadece hızlı biçimde nasıl göründüğünüzü kontrol etmek için olduğunu düşünüyorsanız bir kere daha düşünün. Buralara yerleştireceğiniz boy aynaları evinizin en dar alanlarının geniş görünmesine katkı sağlayacaktır.

Evlerin koridor ve antreleri doğal ışıktan en az faydalanan alanlarıdır. Buralara yerleştireceğiniz aynalar, diğer odalardan süzen ışığı yansıtarak karanlık antre ve koridorlarınızda dağılmasını sağlayacaktır.

Antre veya koridorlarınızda tercihinizi bir boy aynası ya da duvarınız boyunca bütün olarak devam eden bir aynadan yana kullanabilirsiniz. Evinizin bu bölgesinde kullanacağınız aynanın fazla göz yorucu olmasından kaçınıyorsanız, füme tonlarında koyu renklendirilmiş aynalar gözünüzü yormadan alanınızı genişletecektir.


Balkon ve Bahçelerde Ayna

Şiirsel dış mekanların son trendi, açık hava aynaları! Aynadan bakarken arka planınızda görmeye alışık olmadığınız ağaçları ve bulutları görmeye hazır olun! Doğrudan ışık alan bir dış mekanda kullanıldığında aynanın ışık oyunlarının alıştığınızdan çok daha farklı ve keyifli bir sonuç verdiğini göreceksiniz.
Bahçenizde sevdiğiniz bir köşeniz, vurgulamak istediğiniz bir alanınız varsa bu alana bakan bir ayna yerleştirebilirsiniz. Bahçe veya balkonlarda ayna kullanımının püf noktası, aynanın yansıtacağı manzarayı iyi seçebilmektir. Rahatsız olduğunuz karmaşayı aynanız aracılığıyla iki defa görmek kesinlikle istediğiniz bir şey olmayacaktır. Açık hava aynalarında yansıttığınız görüntünün karmaşa alanları olmasından kaçının. Aynanızı mümkün olduğunca doğal manzaraları görecek biçimde konumlandırın ki çoğalttığınız rahatlatıcı manzaralar olsun.


SOLO
Çerçevesiz Yuvarlak
Ayna

RANCH
Ahşap Yuvarlak
Ayna

Görsel Kaynakça