Eskimeyen Dekorasyon Trendi: Rustik

Bu sözcük size bir yerlerden tanıdık geliyor olabilir; ev tekstili, ev dekorasyonu gibi. Siz de rustik dekorasyonun inceliklerine inmek ve evinizde küçük dokunuşlar yapmak istiyorsanız haydi yazıya geçelim.

 

Rustik Dekorasyon 1

Rustik Ev Dekorasyonu Nedir?

Rustik dekorasyon derken tam olarak neden bahsediyoruz kısaca tanımlayalım. "Rustik" Fransızcadan geçen bir kelime ve kelime anlamı olarak kırsal, köylü yaşama ait olan demek. Bir başka anlamı da fazla işlenmemiş ya da kabaca işlenmiş. Yani kısaca doğadan gelen bir görüntüsü var rustik stilin. Siz de evinizde doğal, işlenmemiş dokunuşlar istiyorsanız rustik tam da size göre.

Rustik Ev Tasarımının Olmazsa Olmazları

Rustik bir ev hayal edelim… Sıcacık, doğayla bütünleşmiş malzemeler. Rafine edilmemiş ya da küçük dokunuşlarla evinizde kullanılabilir hale getirilmiş dokular. Tavanda ahşap kayıtlar, zeminde ve duvarda doğal taşlar, tavandan sarkan metal aydınlatma elemanları, deri koltuklar. Bu malzemeler birleştiğinde, evinizi rustik bir havaya sokar. Rustik tarzda kullanılan koyu renkler de doğadan ilham alır. Griler, koyu yeşiller, kahverengi, bej tonları; doğanın içinde var olan renklerin hepsi evinizin içinde.

Rustik Dekorasyon 2

Küçük Dokunuşlarla Rustik Dekorasyon

Hepimiz evlerimizde büyük çaplı değişikliklere gidemiyoruz. Ahşap kayıtlar, yüksek tavanlar, çoğunlukla evlerimizde yaptırması mümkün olmayan şeyler. Küçük bazı dokunuşlarla da evimizde istediğimiz rustik rüzgarları estirmek mümkün.
Salonunuzda ya da mutfağınızda kullanabileceğiniz ahşap objeler; orta sehpa, aydınlatma elemanları, mutfakta servis ürünleri gibi birçok seçeneğiniz var. Veya modern koltuklarınızda kullanabileceğiniz deri ya da keten kırlentler.

 

PELE
Ahşap Boy Aynası

STAMM
Kök Sehpa

BLACK&WHITE
Yün Kırlent Kılıfı

SARDEGNA
Yün Kırlent Kılıfı

Rustik Perde Trendi

Yıllardır en popüler dekorasyon trendlerinden biri olan rustik perdeler çoğumuzun evlerinde severek kullandığı bir parçadır. Rustik perdeler, kornişe ihtiyaç duyulmadan bir silindirle birlikte kullanılır. Rustik perdenin kendisine açılan halkalar ya da perdeye takılan halkalar rustik korniş denilen silindire takılır. Bu silindirin malzemesi modernize edilerek de kullanabilir.
Pirinç ya da metal de olabilir, ahşap ya da demir de. Malzemesi ne olursa olsun oldukça şık duracağına emin olabilirsiniz.
<
Rustik perdelerle birlikte kullanabileceğiniz ve evinize sıcacık bir hava katacak ahşap malzemeler de kullanabilirsiniz. Örneğin yerlere kadar uzanan rustik perdenizin yanına koyacağınız ahşap bir bank ile salonunuzda oldukça sıcak bir hava yakalayabilirsiniz.


ALTER
Ahşap Eskitme Bank

Mutfağınızda Rustik Havası

Rustik dekorasyonun en çok yakıştığı alanlardan biri de mutfaktır. Rustik perdenin de en çok kullanıldığı yerdir mutfaklar. Rustik dekorasyon, mutfağınızı daha sıcak ve daha huzurlu bir ortam haline getirecektir.
Rustik tarzla modern unsurları birleştirip oldukça farklı ve şık bir alan yaratabilirsiniz. Örneğin yerde modern bir parke döşeme varken mutfak duvarlarınızda taş kullanarak farklı bir hava katabilirsiniz.

Mutfakta Rustik Dekorasyon

Küçük bir mutfağınız varsa mutfağınızda beyaz kullanarak daha ferah ve aydınlık gösterebilirsiniz. Ya da duvarlarınızda farklı dokular kullanarak kontrast oluşturabilirsiniz. Özellikle ahşap ve metal seçimlerinizle oldukça havalı bir mekan yaratabilirsiniz.

Ayrıca mutfağınızda servis yaparken kullanabileceğiniz küçük dekoratif malzemeler de var. Yeni trendlerden biri olan servis elemanları işlenmemiş ya da az işlenmiş görüntüsüyle masanızda farklı bir tarz oluşturuyor.

RANCH
Ahşap Tepsi

UNICA
Sunum Tahtası

Rustik tarzı evinizin her alanında kullanabileceğiniz ufak ipuçları verdik. İster büyük ölçekli değişikliklerle evinizi rustik bir havaya büründürün, ister küçük dekoratif dokunuşlarla modern evinizde rustik çağrışımlar yaratın. Unutmayın… Rustik ne kadar rafine edilmemiş malzemelerle kullanılsa da diğer tarzlarla kombinlemesi de oldukça kolaydır. Endüstriyel, minimalist, modern ve klasik çizgilerle bile birleştirilebilir. Sizin zevkinize kalmış :)

Görsel Kaynakça