Doğanın Rengi: Toprak Tonlarını Evinizde Kullanın

Bulunduğu her mekana sıcaklık getiren toprak rengini, terracotta tonlarını evinize yansıtın! Son yıllarda dekorasyonda sıkça gördüğümüz bu rengin estetik ve zamansız duruşunu evinize uygulamak için ipuçları bu yazımızda!

 

Son yıllarda kullanımı giderek artan terracotta rengi, dekorasyon trendleri arasında kendine sıkça yer bulurken, her geçen gün gözümüze daha güzel görünüyor. Terracotta, İtalyanca’da kelime olarak pişmiş toprak anlamına geliyor. Tam da pişmiş toprak rengi olan kahverengi kızıl arası tonları ifade ederken kullanılıyor. Yarattığı organik görüntü ile bir çok mekanla uyumla birleşiyor ve sıcak atmosferler yaratıyor. Siz de terracotta rengini dekorasyonunuza nasıl adapte edebileceğinizin yollarını arıyorsanız, yazımızın devamı tam size göre!

 

Baskın Bir Mekan Kurucu: Terracotta

Toprak tonları, yarattığı doğal atmosferle birçok dekorasyon tarzına uyumludur. Fakat bu rengi hangi yüzeylerde veya nasıl kullanacağınız sizin zevkinize kalmıştır. Bir duvarınızın tamamını terra cotta rengine boyayıp, bu rengin gün içinde değişen günışığıyla dansını izleyebilirsiniz. Toprak tonlarının birçok renkle uyumluluğu sayesinde bir duvardaki varlığı bile iç mekana hareket katmaya yetecek, eşyaların renkleriyle de uyumlu duracaktır.

Duvar Dekorasyonunda
Terracotta 1


Duvar Dekorasyonunda
Terracotta 2


Terracotta’nın iç mekan atmosferindeki baskınlığını hissettirecek bir diğer alternatifi zeminde kullanımı olacaktır. Sıcak toprak tonlarının yatayda kullanımı, iç mekanınızın daha zengin duygular yaratmasında yardımcı olacaktır.

Zeminde
Terracotta Kullanımı


Toprak renginin ortamda yakaladığı doğallığı yine doğal malzemelerle birlikte kullanmak toprak tonlarına çok yakışacaktır. Toprak tonlarının bu sıcak ve baskın duruşunu ahşap, hasır veya hazeran gibi yine doğal malzemelerle birlikte kullanmak mekandaki natürel etkiyi artıracaktır. Bu malzemeleri mekanda kullanırken yer yer zıtlıklardan faydalanmanızı tavsiye ederiz. Örneğin; yatak odanızdaki toprak tonlarındaki duvarınızda PALM yatak başlığımız çok yakışacaktır.

PALM
Rattan Yatak Başlığı


WICKER
Hasır Sepetler


Aksesuarlarda Toprak Tonları

Toprak tonlarının aksesuar olarak kullanımı, sıcak ama pastel tonlarıyla birçok renkle uyumlu olacak, birbirinden farklı tarzda birçok ortamda kolaylıkla uyumu yakalayacaktır.

Aksesuarlarda akıllara ilk gelen terracotta’nın kelime anlamıyla da örtüşen, toprağın pişirilerek üretildiği saksı ve vazolar olacaktır. Pişmiş toprak vazolar, LİNGO gibi geleneksel formlarda olabileceği gibi, POMPOM gibi modern ve hareketli tasarımları da tercih edilebilir. Vazoların malzemesinde yakaladıkları doğal bitişlerle rengarenk çiçeklerle birleştirmek size keyifli bir köşe yaratacaktır.

LINGO
Terracotta Vazo


POMPOM
Terracotta Vazo


Renk Paletinde Terracotta

Terracotta’yı ister yüzeylerinizde ister aksesuarlarınızda kullanırken birçok renkle uyumlu yapısı, rengin özgürce kullanımına imkan sağlayacaktır.

Canlı Renklerle Terracotta

Toprak tonlarını, kendisi gibi sıcak tonlarla birlikte kullanabilir, satüresi yüksek sarı veya yeşillerle kombinleyebilirsiniz. Canlı bir atmosfer yaratma isteğindeyseniz, terracotta ile bu renkleri küçük dokunuşlarla bir arada kullanmak, özellikle kış mevsimi gibi ışığın tek tonda geldiği zamanlarda içinizi ısıtacak bir atmosfer sağlayacaktır.

Canlı Renklerle
Terracotta


İster duvarda, ister zeminde kullanıyor olun isterseniz de aksesuarlarınızla doğal toprak tonlarını mekanınızda var ediyor olun, toprak tonlarını FRANÇAİS minderlerle tamamlamak isteyebilirsiniz.

FRANÇAİS
Minderler


Toprak ve Su

Toprak tonlarının bir diğer tamamlayıcı rengi, terracotta’nın sıcaklığını dengeleyici bir etkisi olan mavi ve lacivert tonları olacaktır. Bu iki rengin yakınlığı size doğadaki birlikteliklerinden tanıdık gelecektir. Toprak tonlarının doğadaki eşlikçisi olan su ve denizin rengi mavi-yeşil tonları ile uyumu kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Toprak ve Su


Terracotta ve Mavi


Minimal Renklerin Eşlikçisi Terracotta

Renk kullanımında minimallikten yanaysanız, toprak tonları beyaz veya siyahla da dingin bir atmosfer sağlayacaktır. Siyah ve beyazın toprak tonları ile kontrastlığı yüksek olduğundan, bu kullanımda renklerin daha farkedilir olacağı gibi, gri tonlarıyla da hem modern hem de bohem tarza uyum sağlayabilirsiniz.

Siyah ve Terracotta 1


Siyah ve Terracotta 2



SUMATRA
Örgü Hasırlı Ahşap Konsol


PALM
Rattan Kitaplık



Görsel Kaynakça