12 Yeni Ev Hediyesi Fikri

Yeni eve çıkan sevdiklerinizi mutlu edecek dekoratif ev hediyesi fikirlerini sizin için derledik. 10 öneriden oluşan bu listemizle sizi hediyeniz konusunda zevkli alternatifleri düşünmeye çağırıyoruz.

 

1- Bir Şişe Şarap

Ev ziyaretlerinin vazgeçilmezi. Seçeceğiniz özel bir şarabı keyifli zamanlar geçirdiğiniz uzun sofralarda armağan etmeyi için düşünebileceğiniz gibi, taşınma aşamasında yardıma götürmeyi de düşünebilirsiniz. Eşyaların yerleştirilmesine yardım ederken eşlik edecek bir kadeh şarap, işleri eğlenceli hale getirecektir.

2- Geçireceğiniz Keyifli Sofralar İçin

Sevdiklerinize toplanıp keyifli yemekler yiyeceğiniz sofralarının hayalini kuruyorsanız, o sofraları şimdiden iple çektiğinizi belirten bir hediye götürebilirsiniz. Ya da hiç beklemeden ziyaret ettiğiniz akşamı keyifli hale getirmek için sürpriz yapabilirsiniz.
Birkaç dükkana uğrayıp leziz bir şarküteri tabağı için gerekenleri temin edin. Şarküteri tabağınızı nasıl hazırlayacağınızı, içeriğine ne koyacağınızı düşünüyorsanız, "Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?” yazımıza göz atabilirsiniz. O akşam şarküteri tabağınıza eşlik edecek bir ahşap sunum tahtası, eminiz ki ev sahiplerinin kalbini çalacak ve daha birçok keyifli ana eşlik edecek güzel bir hatıra olacaktır.

UNICA
Ahşap Sunum Tahtası

UVA
Ahşap Sunum Tahtası

3- Yaşam Dolu Bitkiler

Bitkilerle haşır neşir bir arkadaşınıza yeni bir bitki hediye etmek, yaptığı yeni başlangıcı destekleyecek keyifli bir hediye fikri olacaktır. Hediyenizin kalıcı olmasını istiyorsanız, bitki seçiminizi yapmadan evvel yeni evinin özelliklerini öğrenmek ve buna uygun seçim yapmak. Bahçeli bir ev için ekip biçilebilecek sebze fideleri, balkonlu bir ev için ise güzel bir sarmaşık tercih edebilirsiniz. Evin içinde bitkilerden yeşil bir köşesi varsa, iç mekan bitkilerine bakın. Evde sizi hatırlatacak yaşayan bir hediye anlamlı bir seçim olacaktır.

Bitkinizi seçerken ne kadar ışık alması, ne sıklıkla sulanması gerektiği gibi ortam koşullarının götüreceğiniz eve uygunluğunu kontrol edin. Bitkileri seven, ancak yakından ilgilenemeyecek sevdikleriniz için hediye olarak sukulent düşünebilirsiniz. Dekoratif bitkilerle ilgili kafanız karışıksa; "Salonlarınızı Yeşillendirecek 11 Dekoratif Bitki!” blog yazımızda size ilham verecek fikirler bulabilirsiniz.

4- Bitkilerini Kendi Seçsin Derseniz

"Bu sorumluluk bana fazla, bitkilerini kendi seçsin" derseniz, bitkilerini tamamlayacak bir takım eşyaları ev hediyesi olarak siz götürebilirsiniz. Mesela bitkilerine can suyu taşıyacak bir sulama kabı veya bitkilerine ev olacak saksılar eminiz ki çok hoş karşılanacaktır.

FLORA
Toprak Saksı
Taş Dokulu

FLORA
Toprak Saksı
Yeşil

5- Zevkli Arkadaşınıza Zevkli Kitaplar

Tasarım kültürüne düşkün, zevkli bir arkadaşı en mutlu edecek hediye bu olabilir. Arkadaşınızın zevkine uygun "coffee table books” diye de bilinen hobi ve sanat kitapları hediye edebilirsiniz. Yeni evin dekorasyonuna sanat veya mimarlık arşivleriyle modern bir dokunuş yapmak aklınıza yattıysa, kitap ve dergi koleksiyonumuza göz atmalısınız.

GESTALTEN
The Home Upgrade

TASCHEN
Great Escapes Italy

6- Eski Evinden Sakladığınız Bir Anınız

Eski evinde ortak yaşanmışlığınızdan sizde bir şeyler kaldıysa ve bu parçayı saklıyorsanız, bunu arkadaşınıza yeni ev hediyesi olarak geri götürmeyi düşünebilirsiniz. Bu ona eski anılarınızı hatırlatacak, onu saklıyor olduğunuzu görmek değerli hissettirecektir.

Son bir tavsiye; üzerine şöyle bir not iliştirin: "Yenileri biriktireceğimiz nice evlere, nice anılara…”

7- Sunum Gereçleri

Yeni eve taşınıldığında yeni başlangıçlara adım atmış olursunuz. Yeni başlangıçlara eşlik edecek dekoratif eşyalar yeni ev hediyesi için akıllıca seçenekler olurlar. Bir tepsi veya sunum tahtası, evde hiçbir zaman fazlalık olmaz, tersine güzel sunumlarla güzel birlikteliklere kapı açar.
Eğlenceli ve samimi sofralarınıza eşlik edecek sunum ürünlerini de hediye alternatifi olarak düşünebilirsiniz.

MADURA
Hasır Tepsi

FOLD
Ahşap Tepsi

8- Hep Elinin Altında Olmak İsterseniz

Hazır mutfaktan bahsetmişken, evlerde her zaman ihtiyaç olan küçük eşyalardan da bir hediye götürüp, hep elinin altında olabilirsiniz. Örneğin ölçü kapları, yeni evde yapılan her yemekte sizi hatırlatır. Hediye tercihinizi böyle işlevsel bir eşyadan yana kullanabilirsiniz.

9- Evi Paylaşan Bir Patili Dostu Varsa

Arkadaşınız evini patili bir dost ile paylaşıyorsa, patili dosta hitap eden bir hediye düşünebilirsiniz. Mesela yeni evde patili dostunun da hem şık, hem konforlu yeni bir evi olabilir. 

LABYRINTH
Kedi Oyun Evi

LACASA
Ahşap Kedi Evi

10- Üşüyen Arkadaşınıza

Evin dekorasyonuna zevkli ve iddialı bir dokunuş yapmanın bir yolu da battaniyeler ve koltuk şalları olabilir. Koltuğun üstüne attığınızda bütün mekanınızın havasını değiştirecek battaniyeler, soğuk kış günlerinin de kurtarıcısıdır. Arkadaşınız bir şeyler izlerken hediye ettiğiniz battaniyenin içine gömülüp sizi hatırlamasını istemez misiniz?

11- Asla Fazlası Olmayan Bir Hediye

Evlerde ne kadar fazla da olsa asla yetmeyen şeyler, düzenleyiciler! Özellikle yeni bir evi yerleştirirken elinizin altında ne kadar düzenleyici olsa o kadar iyi. Zaman zaman dolap içlerinde işe yarayabilirken, zaman zaman mekanlarınızda görünür kurtacıdırlar.
Siz yokken de evde sizin hediyenizin ortalığı derleyip toplamasını istiyorsanız düzenleyici alternatiflerini hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Dolap içlerinden mutfaklara her alanda kullanılabilecek şık düzenleyiciler, bulundukları evlere önemli ölçüde karakter kazandırırlar. Hediye seçiminizi bir düzenleyiciden yana kullanıp, arkadaşınıza hem düzen hem şıklığı bir arada sunabilirsiniz.

WICKER
Hasır Yuvarlak
Kulplu Sepet

WICKER
Hasır Dikdörtgen
Sepet

MONO
Ağaç Dalı
Askı Merdiven

ARCHER
Takı Düzenleyici
Kolyelik-Küpelik

12- Ona Kendini Hediye Edin

Ona ondan daha iyi bir hediye bulamayacağınızı düşünüyorsanız, aradığınız hediye aynalar olabilir! Evlerde hiç fazlası olmayan, her evde yeniden düşünülen, farklı şekillerde ihtiyaç duyulan aynalar… Farklı boyutları veya farklı tarzları arasından seçebileceğiniz aynalar, arkadaşınızın duvarılarına hareket katarken, günün farklı saatlerinde farklı açılardan gelen güneş ışıklarını yansıtarak evinde hoş ışık oyunları yaratacaktır.
Biraz daha büyük bir hediye arayışındaysanız, evinin antresinde, her geçişte sizi hatırlatacak bir boy aynası düşünebilirsiniz.

RONDJE
Ahşap Yuvarlak
Ayna

SOLO
Çerçevesiz Yuvarlak
Ayna

PELE
Ahşap Boy Aynası

MAGRO
Ahşap Boy Aynası

Görsel Kaynakça