Antre Dekorasyonunda Püf Noktalar

Misafirlerinizin evinize girdiği anda büyüleneceği antre dekorasyon fikirlerini bu yazımızda bir araya getirdik.

Evinize girdiğinizde veya bir misafiriniz geldiğinde ilk karşılaşma alanı, antreler! Antrelerin sadece geçiş alanları olduğunu düşünüyorsanız, antrelerin etkisini biraz ihmal ediyorsunuz. Giriş alanı olmasıyla, evin devamı için sizi hazırlar ve dekorasyonunuzla ilgili fikir verir. Örneğin evinizde rahatlatıcı bir etki istiyorsanız, rahatlamanız burada başlamalıdır. Veya misafirleriniz evinizin kalanının dekorasyon tarzıyla ilgili ilk bakışta antrenizden bilgi edinirler.

Bir diğer yandan da özgürleşebileceğiniz alanlar antrelerdir. İşleviyle ilgili fazla kısıtı olmayan bu alanları değerlendirmede yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Örneğin sanat merakınız antrenizin duvarına yansıyabilir veya kapıdan uğrayanlar için ufacık bir oturma alanı yaratabilirsiniz. Siz antrenizle ilgili hayallere dalmadan gelin bu konuyla ilgili bazı ufak ipuçlarına birlikte göz atalım.

Duvarlarda Baskın Bir Renk

Antrenizin görenleri ilk bakışta etkilemesini istiyorsanız, duvarlardaki tek bir renkle antrenizi belirginleştirmeniz ilk akla gelen fikir olacaktır. Hangi tarzda bir dekorasyon stili benimsediğiniz fark etmeksizin uygulayabileceğiniz bu yöntemle evinizin atmosferine iyi bir giriş yaparsınız. Amaçladığınız etki, enerjiyi artırmak üzerineyse sarı, turuncu, pembe veya kırmızı gibi canlı renkler; rahatlatmak üzerineyse mavi, yeşil veya gri gibi soğuk renkler tercih etmelisiniz.


Antrenizdeki bu rengi, antrenize bağlanan odalarınızın bir duvarında da devam ettirmeyi deneyin, yumuşak bir akış yaratmış olursunuz.

Sanatla Merhaba Deyin!

Antrelerinizde merhaba demeyi sanat eserlerine bırakabilirsiniz. Duvarınızın tamamını kaplayan bir sanat eseri size veya misafirlerinize selam veriyor olabilir. Veya sanatın bir dalında koleksiyoner iseniz, sahip olduklarınızı buradaki duvarlarınızda sergileyebilirsiniz. Çoklu çerçevelerde biriktirdiğiniz kartpostallar veya illüstrasyonlar size hareketli bir karşılama ortamı yaratacaktır.


Boyut Etkileri

Antreler ölçüleri bakımından ne geniş ne de dar alanlardır. Bu alanlara eşyalar sığdırmakta zorlanılır, fakat eşyasız olduğunda da boş ve sıkıcı mekanlar yaratmış olursunuz. İşte bu sıkıcılığı yıkmanın bir yolu, farklı yüksekliklerdeki aksesuarlarla holünüzde boyut etkilerini artırmak olacaktır. Köşelere konumladığınız büyük vazolar, hacimsel olarak dinamizm yaratırken, geçiş alanlarınızdaki hareketleri de yumuşatacaktır.

 

OLIVIA
Büyük Seramik Küp

GİRAF
Uzun Seramik Vazo

"Işık Alsın Yeter!” Mi?

Evinizdeki odalar, cephelerinize doğru konumlanırsa, antrenize içlerde ışık almayan alanlar kalacaktır. Bu yüzden bu alanların ışığı nasıl alacağına ayrıca özen göstermelisiniz. Hol dekorasyonunuzda aydınlatmalarınızın işlevsel amaçla bulunmasının ötesinde, karakter verecek elemanlar olarak da kullanılabilir. Büyük bir aydınlatma elemanını tavan aydınlatması olarak kullanabileceğiniz gibi, duvarınızda tekrar eden ve belli bir tarzı işaret eden aydınlatmaları da tercih edebilirsiniz.

Ortaya Bir Masa

Eğer büyük bir antreye sahipseniz, antrenizin ortasına dairesel bir etki yaratacak masa yerleştirebilirsiniz. Masanız, vazolarda olduğu gibi boyut etkisi yaratacak ve hareketleri kolaylaştıracaktır. Anahtarınızı, eminiz ki, bu masanın üstüne bırakacaksınız ve çıkarken hızlıca alacaksınız. Masanızın üzerindeki bir vazoda haftalık yenilenen çiçekler, kokularıyla evinize ferahlık verecekler.

Oberto Gili

"text-align: center;">
Masa konusunda, dairesel bir seçim yapabileceğiniz gibi, sekizgen veya altıgen gibi çokgenlere de yer verebilirsiniz. Masanızın üzerindeki bir abajur da yine mekanınızı aydınlatmayla ilgili harikalar yaratacaktır.

Evinizin En Yoğun Geçiş Alanı!

Antrelerinizin, evlerinizin en yoğun geçiş alanı olduğunu söylesek sizce yanlış bir şey söylemiş olur muyuz? Gün boyunca her oda değiştirdiğinizde bu alanlardan geçersiniz. Dolayısıyla evinizde en çok bastığınız yüzey, antreleriniz ve koridorlarınızdır. Bu yüzden bu alanların zemininde, yoğun kullanımınıza dayanıklı bir halı seçmelisiniz. Hasır paspas veya kilimler, bu anlamda iyi seçimler olacaktır.

WICKER
Hasır Kilim

WICKER
Hasır Paspas


Evinizde halı seçimiyle ilgili daha detaylı merak ettiklerinizin cevabı, "Evinize Yeni Hava Katacak Halılar Seçmenin Püf Noktaları” yazımızda olabilir.

Görünmez Depolama Alanları

Antre dekorasyonunuzun bir parçası olarak gördüğünüz mobilyalarınızın depolama imkanlarını değerlendirebilirsiniz. Özellikle evinizde eşyalarınız için dolaplarınız yetersizse, antrenizin yaratacağı bu imkanlardan sonuna kadar yararlanmalısınız. Ortaya yerleştireceğiniz masanızın altı depolama alanına dönüşebilir. Veya duvar önünde yer vereceğiniz konsolunuzun kapalı olup bir şeyleri saklamasına özen gösterebilirsiniz. Eğer antrenizin bir kısmını üst kata çıkan merdiveninizin altı oluşturuyorsa, merdiveninizin altındaki bu alanı görünmez bir dolaba çevirebilirsiniz.

LALUNA
Kapaklı
Ahşap Sehpa

SLIDER
Sürgülü
Ahşap Sehpa


Depolamayı antrenizde gerçekleştirirken, dikkat etmeniz gereken bu depolama elemanlarının fazla büyük olmasından kaçınmak olacaktır. Dolaplarınızı veya konsolunuzu büyütmeniz bu geçiş alanınızdaki hareketi zorlaştıracak, bu alanın görsel olarak da boğucu hale gelmesine sebep olacaktır. İşlevsel olarak sizi kurtaracak çözümleri önce estetik olarak değerlendirin.

Ayna Ayna Söyle Bana!

Daha güzel bir ev var mı bu dünyada! Aynalarınız antrelerinizde hem işlevsel olarak hayat kurtarır hem de yansımalarla ışık oyunları yaratır. Antrenize taşınan yansımalarla ışığınızı son derece verimli kullanmış olursunuz. Alanınızı daha geniş gösterecek bu aynaların, tarzlarındaki farklılıklarla dekorasyonunuzu tamamlaması ve altın vuruşu yapması an meselesi.

Styling Frugal

 

Mimari Ögeleri Öne Çıkarın!

Antrenizdeki mimari ögeler canınızı sıkıyor olabilir. Örneğin bir kolon sizi kısıtlıyor veya merdiveniniz gözünüze batıyor olabilir. Bunları dekorasyonunuzun baskın bir parçası olarak yeniden yorumlayın. Kolonunuza fotoğraflarınızı asın veya merdiveninizi antrenizin yıldızı olarak öne çıkarın. Rengiyle veya malzemesiyle dikkat çekmesini sağlayın. Bu teknik elemanların yarattıkları estetiğe kendinizi bırakın.


Asın, Asın ve Asın

Üstünüzden çıkardığınız montunuz veya şapkanız hep antrelerde bırakılır ve evin diğer odalarına taşınmaz. Bir süre sonra, antrelerde ayrılan askı alanları potansiyelinden fazlasını taşıması gerekir ve bu karmaşıklık görüntüsü rahatsız edicidir. Bu çirkin görüntüyü yok etmenin yolunu söylüyoruz: askılıkları bütün duvarınıza dağıtın. Duvarınız, hatta belki antreniz boyunca devam edecek askılara dağılınca sizi rahatsız etmeyen bir hale gelecektir.