Dünyanın Dört Bir Yanından Bohem Tarzda 12 Otel

Tatil ve konaklama alternatifleri konusunda oldukça şanslı bir ülkede yaşıyoruz. Deniz tatili için yazı, kayak tatili için kışı beklememize gerek bırakmayan mükemmel bir coğrafyanın ortasındayız. Fakat Türkiye’nin ve dünyanın bazıları gözden uzak köşelerinde öyle oteller var ki, bize bu yazıyı hazırlarken kendimizi rüyanın ortasındaymış gibi hissettirdiler; dünyaca ünlü Bohem oteller.

 

Bohem tarzının rahatlığını ve huzurunu tatilinizde de yaşamak istiyorsanız bu yazımızda sizin için bir birinden güzel bohem tarzına sahip 12 oteli sizin için listeledik. Evet, otellerimizin çoğu biraz uzakta, hatta bazıları dünyanın tam diğer ucunda, ama Bohem otel aşıkları için dünyanın hiçbir köşesi çok uzak sayılmaz, değil mi?

 
Fethiye’nin sakin bir köşesinde sizi zamanda yolculuğa çıkaracak bir bohem tarzı otel var: Yacht Boheme. Antik Ege atmosferini, bohem mimarisi ve dekorasyonuyla her köşesinde hissettiren Yacht Boheme’in marina manzarası da büyüleyici. Tatile aracınızla çıkmaktan hoşlanıyorsanız Yacht Boheme’in ücretsiz otopark hizmeti verdiğini bilmenizde fayda var. Fethiye’nin cennet koylarını daha yakından görmek isteyenler için de çok şık bir tekne sahilde sizi bekliyor olacak.

Yacht Boheme Hotel

Alaçatı’nın eşsiz mimarisinin içinde bile fark yaratan bohem tarzı otel Gaia’ya henüz yolunuz düşmediyse, gezilecek yerler listenize bir satır daha eklemenizi tavsiye ederiz. Odalarında sonsuz huzur, ferah avlusunda ise koca bir aile dinginliğini bulacağınız Gaia, adını Yunan mitolojisinde Toprak Ana’ya karşılık gelen kozmik varlıktan almış. Bu nedenle Gaia’nın dekorasyonunda olabildiğince geri dönüştürülmüş ürünlerden faydalanılmış. Mesela otelin barında, Alaçatı’nın artık kullanılmayan ahşap elektrik direkleri kullanılıyor.

Gaia Alaçatı

Jamaika’nın güneybatısındaki Treasure Beach’te bulunan Jake’s, hepsi ayrı mimariyle tasarlanmış müstakil villalardan oluşan bir tesis. Telefon yok, televizyon yok. Zaten bunlara gerek de yok; sadece siz ve kıyıya vuran dalgaların sesi. Otelin sahibi Hollywood set tasarımcısı Sally Henzell, yaratıcılığını ve görsel yeteneğini titizlikle hazırlanmış dekorlarla sunmuş. Türk vatandaşlarından vize istemeyen Jamaika’nın şehir gürültüsünden uzaktaki bu bohem tarzı oteline ulaşmak için en iyi seçenek Amerika ya da Avrupa aktarmalı bir uçuş.

Jake's Hotel

Hint Okyanusu’ndaki Bali Adası’nın ruhani merkezi Ubud’da bulunan Bambu İndah, kelimenin tam anlamıyla vahşi doğayla kaynaşmış bir bohem tarzı otel. Bambu İndah’ta birbirinden farklı hangi apartta kalırsanız kalın dışarıdaki nefes kesici manzarayı görebilirsiniz. Tesisin temel yapıtaşı bambunun tropik çevresindeki tabiatla uyumu anlatılmaz. Eğer bu otelde konaklama şansını bulursanız, bölge halkı tarafından kutsal sayılan Ayung Nehri’nin şırıltısı kulağınıza ninni gibi gelecek. Bambu İndah’da doğa anayı üzmemek için teknolojik cihazlara yer verilmemiş ama, bizi merak edecek annelerimizi üzmemek için Wi-Fi koymayı ihmal etmemişler.

Bambu İndah

Los Angeles yakınındaki gizemli Joshua Tree’nin çöl bölgesi bohem tarzı otel meraklıları için bir hazine barındırıyor; We Are In Our Element konsept oteli. Oyuncu olmak isteyen Kathrin ile besteci olmak isteyen Brian yollarını şaşırıp kendilerini terkedilmiş evleri dekore ederken bulunca ortaya bu sıra bohem tarzı otel grubu çıkmış. İzole yaşamdan hoşlananlar için tüyler ürperten çölün ortasındaki minimalist odalar sizi bekliyor.

We Are In Our Element

Listemizin bize en yakın bir diğer oteli Casa Cook, özellikle çiftler için ideal bir otel. Ege Denizi’nin görkemli adası Rodos’da yer alan otel bohem tarzı ile Yunan mimarisinin benzersiz karışımını sunuyor. Özenle seçilmiş olan desenli yastık ve kilimler, hasır dokuma sepetler, rahatlatıcı nötr tonlu nevresimler ve rattan avize ile mobilyalardan oluşan bir seçki ile elde edilen bu tasarım rüya aleminden fırlamış gibi duruyor! Otelin iç açıcı havasının yanı sıra verdiği hizmetler de otelde geçirdiğiniz her dakikayı unutulmaz kılacak; yüzme havuzu, bar, spor salonu ve özel yoga dersleri.

Casa Cook Rhodes

Nikaragua’nın en büyük 6. şehri olan Granada’yı belki duymuşsunuzdur. Peki, Granada’nın tropikler ortasındaki renk cümbüşü bohem tarzı otel Tribal’den haberiniz var mı? Tribal Otel Nikaragua’nın tarihi, kültürü ve egzotik Güney Amerika mutfağının restoranların ortasında yer almakla kalmıyor, kendi içinde de apayrı bir dünya sunuyor. Tribal’e gitme fırsatı bulursanız dikkatinizi çekecek ilk şey büyük ihtimalle otelin, doğanın renklerinden ilham alınarak tasarlanmış olan rengarenk mobilyaları olacak.

Tribal Otel

Kuzey Afrika kültürüne ilgi duyuyorsanız, listemizin size özel kısmına hoş geldiniz. Fas’ın Marakeş kentindeki bohem tarzı otel Riad Jardin Secret, içinde geçirdiğiniz her an size ülkenin kültürel zenginliğini hissettirecek. Marakeş konukseverliğin yoğun hissedildiği bir şehir ve siz muhtemelen Bahia Sarayı, Ali bin Yusuf Menderesi ve Marakeş Tren İstasyonu gibi göz alıcı yapıları internette görmüşsünüzdür. Riad Jardin Secret de tüm Marakeş’in konsantre hali gibi. Gezmek, Fas mutfağını deneyimlemek ve büyülü mimaride kendinizden geçmek için listemizin bize en yakın alternatiflerinden Riad Jardin Secret sizin için ideal.

Riad Jardin Secret

Tulum’un nam salmış sahillerini biliyorsanız gözlerinizi kapatın ve o bembeyaz kumlardan oluşan sahilde bir bohem tarzı otel hayal edin. İşte o otel Nômade. Nômade’de mükemmel yemekler, ağaç evlerden bungalovlara farklı mimaride apartlar, yerel ayinlerle harmanlanmış yoga seansları bir arada sunuluyor. Tasarımında çoğunlukla kahve ve krem rengi tonları kullanılırken araya serpiştirilen Güney Amerika kültürüne has canlı renkler ortaya eşsiz bir görüntü çıkarıyor. Nômade sahile yakın olmasıyla birlikte açık yüzme havuzu, spa ve restoran hizmetleri de sunuyor. Otelin sıra dışı aktivitelerinden fırsat bulursanız sahilde bir yürüyüş de rahatlamak için birebir. Eğer Nomade’e gidecekseniz tarihi iyi seçin, çünkü yerel kültüre saygı için her dolunayda otelin özel plajında yapılan ayini kaçırmak istemezsiniz.

Nômade

Minimalist mimari ve bohem tarzın mükemmel karışımı denince akla ilk gelmesi gereken otellerden biri de Areios do Seixo oteli olmalı. Kış aylarının da ılık olması nedeniyle turistlerin gözdelerinden olan Portekiz, göz alıcı kumsalları, renkli kültürü ve birbirinden güzel yerel yemekleri şöhretini fazlasıyla hak ediyor. Baştan aşağı etkileyici bir görünüme sahip olan Areias do Seixo oteli de geçirdiğiniz her saniyeyi değerli kılmak için klasikle modernin tam kararında bileşimini sunuyor. Areias do Seixo’nun tavandan sarkan şömineleri, renk kırılması yaratan iç dekorasyonu ve odaları dolduran tertemiz okyanus havası, en zor beğenenleri bile büyüleyecek güzellikte.

Areias do Seixo

Plajları ve çılgın partileriyle tanınan İbiza’ya yolunuz düşerse muhtemelen bir süre sonra kafanızı dinlemek için bir yer arayacaksınız. Öyleyse sizi şimdiden adanın ünlü bohem tarzı oteli Los Enamorados’la tanıştıralım. Denize sıfır olan Los Enamorados’un sakin atmosferini kıran tek şey dekorasyonda kullanılan canlı renkler olabilir. Her köşesinde kendinizi zamandan ve mekandan bağımsız hissettirecek olan Los Enamorados’da yoga dersleri, çiftler için masaj hizmeti, balık avı gibi pek çok aktiviteye de katılabilirsiniz.

Los Enamorados

Meksika’nın okyanus kıyısında size özel bir bungalov ve sabah kalktığınızda duyduğunuz ilk sesin dalgaların sesi olduğunu hayal edin. İşte listemizin son bohem tarzı oteli; Escondido. Escondido’ya dışarıdan bakıldığında epey minimalist gözükse de iç mekanların pastel maviyle bezenmiş sıcaklığını anlatmak zor. Mimarisiyle pek çok yerde referans gösterilen Escondido’yu diğer pek çok otelden ayıran bir özelliği de kapıların evcil hayvanınıza açık olması. Çölün egzotik iklimiyle okyanusun canlılığını aynı anda sunan Escondido’da sörf yapabilir, tekne gezisine çıkabilir ya da biniciliği deneyimleyebilirsiniz.